Vergelijken loont

Vergelijk zorgverzekeringen

Het vergelijken van zorgverzekeringen voordat je er een afsluit, is een verstandige stap om geld te besparen en de beste zorgdeal te vinden. Door zorgverzekeraars te vergelijken, kun je zien welke polissen het beste aansluiten bij jouw specifieke behoeften en budget. Bovendien kan het vergelijken van de premies en dekking van verschillende zorgverzekeraars je helpen om te begrijpen welke kosten er aan de zorg verbonden zijn en welke services en extra’s je kunt verwachten.

Vergelijker

Vergelijk zorgverzekeringen en bespaar op je maandelijkse zorgkosten. Door tarieven en aanbiedingen van verschillende zorgverzekeraars te vergelijken, kun je de meest kostenefficiënte optie vinden.

Wat verandert er in het basispakket van de zorgverzekering in 2023?

Het basispakket van de zorgverzekering ondergaat per 1 januari 2023 enkele wijzigingen. Het eigen risico blijft onveranderd op € 385, terwijl de eigen bijdrage voor geneesmiddelen maximaal € 250 blijft.

Hieronder worden de belangrijkste wijzigingen in het basispakket van de zorgverzekering in 2023 beschreven:

VeranderingOmschrijving
Combinatietest verdwijnt uit het basispakketVanaf 2023 wordt de combinatietest niet langer vergoed via de zorgverzekering. Het gebruik van de niet-invasieve prenatale test (NIPT) is de afgelopen jaren sterk toegenomen vanwege de betrouwbaarheid ervan. Daardoor is het aantal zwangere vrouwen dat kiest voor de combinatietest sterk gedaald.
Niet-invasieve prenatale test (NIPT) wordt gratisVanaf 2023 wordt de NIPT gratis voor alle vrouwen met een medische indicatie. Deze wijziging is in lijn met de afspraken die zijn gemaakt in het coalitieakkoord “Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst”.
Medicijnen met vitamine D worden niet meer vergoedGeneesmiddelen met vitamine D worden vanaf 1 januari 2023 niet langer vergoed via de zorgverzekering. Dit geldt voor alle doseringen van vitamine D (colecalciferol), combinaties van vitamine D met calcium, combinaties van vitamine D met alendroninezuur, en calcifediol (Hidroferol®).

Heb ik recht op zorgtoeslag?

Zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering en kan helpen om de maandelijkse premie betaalbaar te houden. Zorgtoeslag wordt uitbetaald door de Belastingdienst en is afhankelijk van je inkomen, vermogen en woonsituatie. Het kan de moeite waard zijn om te controleren of je recht hebt op zorgtoeslag en hoeveel dit voor jou kan betekenen in het kader van het betaalbaar houden van je zorgkosten.

Inkomensgrens (per jaar)Maximale Zorgtoeslag (per maand)
€0 – €22.200€111
€22.201 – €31.700€98
€31.701 – €41.200€66
€41.201 – €46.600€34
€46.601 – €66.200€23
Boven €66.200Geen recht op zorgtoeslag

Let op: de genoemde bedragen zijn een schatting en kunnen variëren op basis van je persoonlijke situatie. Het is belangrijk om bij de Belastingdienst of een financieel adviseur na te gaan of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag en welk bedrag voor jou van toepassing is.

Houd je eigen gezondheid in de gaten met deze handige producten

Het gebruik van deze gezondheidsproducten kan je helpen bij het bewaken van belangrijke aspecten van je persoonlijke gezondheid en het nemen van proactieve maatregelen om een gezonde levensstijl te behouden. Het is altijd raadzaam om te overleggen met een zorgprofessional om te begrijpen welke gezondheidsproducten het meest geschikt zijn voor jouw specifieke behoeften.

Smartwatches

Smartwatches zijn handige apparaten die veel meer kunnen dan alleen de tijd weergeven. Ze worden steeds populairder vanwege hun mogelijkheden om je gezondheid in de gaten te houden. Met ingebouwde sensoren en geavanceerde functionaliteiten bieden smartwatches een scala aan voordelen voor het monitoren van je gezondheid.

person wearing Apple Watch at 14:24
Slimme weegschalen

Slimme weegschalen zijn handige apparaten om je gezondheid in de gaten te houden. Ze meten niet alleen je gewicht, maar ook lichaamsparameters zoals vetpercentage en spiermassa. Door de gekoppelde app kun je je metingen synchroniseren, trends volgen en je voortgang bijhouden. Dit helpt je bij het begrijpen van je gezondheid en het behalen van je fitnessdoelen.

person standing on white digital bathroom scale
Slimme thermometer

Slimme thermometers zijn handige apparaten om je gezondheid te monitoren. Ze meten niet alleen je lichaamstemperatuur, maar bieden ook extra functies en connectiviteit. Door de gekoppelde app kun je je temperatuurmetingen bijhouden, trends analyseren en eventuele veranderingen in je gezondheid volgen. Dit helpt je om proactief voor jezelf en je welzijn te zorgen.

Ear thermometer for checking fever
person sitting while using laptop computer and green stethoscope near

Hoe kies je de juiste zorgverzekering?

Een zorgverzekering is een belangrijk en verplicht onderdeel van ons leven in Nederland. Elk jaar hebben we de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar of om ons bestaande plan te wijzigen. Dit kan leiden tot een besparing op de maandelijkse premie of een betere dekking voor onze persoonlijke gezondheidsbehoeften. Het vergelijken van verschillende zorgverzekeringsopties kan echter overweldigend zijn, met tal van aanbieders en polissen om uit te kiezen. 

Het laatste zorgnieuws

Voor de eerste keer een zorgverzekering afsluiten

De overgang naar volwassenheid brengt vele veranderingen met zich mee, waaronder ook de verantwoordelijkheid om je eigen zorgverzekering te regelen. In deze informatieve video worden de belangrijkste aspecten van de zorgverzekering uitgelegd die relevant zijn wanneer je de leeftijd van 18 jaar bereikt. Van het kiezen van de juiste zorgverzekeraar tot het begrijpen van de dekking en het eigen risico, deze video biedt waardevolle inzichten en tips om je te helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen over je zorgverzekering naarmate je de volwassenheid ingaat. Of je nu net 18 bent geworden of binnenkort die leeftijd bereikt, deze video zal je helpen om goed geïnformeerd te zijn en de beste zorgverzekering te kiezen die past bij jouw individuele behoeften en budget.

Contact
Neem contact met ons op

info@vergelijknuonline.nl

Let op: Vergelijknuonline.nl kan geen financieel inhoudelijke vragen over de vergelijkers beantwoorden